keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Hillorottia kellarissa

Meillä asuu kellarissa hillorottia. Siitä päättelen, että kesän hillot loppuvat aina liian aikaisin talvella kesken. Koska itse keitetyt hillot ovat ihania, teen vuosittain ainakin mansikka- ja jotakin sekamarjahilloa. Rakas parempipuoliskoni tekee minulle loppukesästä ihanaa vaniljalla, kanelilla ja inkiväärillä maustettua omenahilloa. Ja ne loppuvat! Kahden hengen taloudesta!

Tänä vuonna mansikat kypsyivät niin aikaisin, että katsoin parhaaksi ottaa hilloprojektin heti loman alkumetreille. Keittelen hillon aina hillosokeripussin ohjeen mukaisesti. Hillomarjat voivat olla iltapäivätorin tarjousmarjoja, sillä muusiksihan ne menevät kuitenkin. Tammelan torin torityttö myi minulle ilomielin halvalla laatikollisen iltamyyntiin kelpaamattomia mansikoita.



Perkaa marjat ja pilko suuremmat mansikat. Heitä huonot tai homehtuneet marjat pois - ne heikentävät
hillon säilyvyyttä. Ja muista riittävän iso kattila! Minulla kiehui 10 litran patakin hellalle.

Hillon säilyvyyttä parantaa myös takuulla puhtaat purkit. Itse keittelen aina kattilallisen vettä ja käytän purkit siellä. Koskaan ei ole hillo homehtunut.



Hillo jähmettyy n. vuorokauden. Jos käytössäsi on kellari, vie kuumat purkit samantien jäähtymään sinne. Äläkä unohda jättää jääkaappiin yhtä testipurkkia.

Lettukestithän tässä pitäisi järjestää...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti