lauantai 9. helmikuuta 2013

Mausteinen kookos-kanakeitto lämmittää pakkaspäivää

Mikä järkytys minua torstaina kohtasikaan kun kotimarketissa oli remontoitu ja hyllyjen järjestystä muutettu. Lähileipomon porkkanaleivän paikalla oli ruispaloja, ja kananmunat joku kekkeroosi oli siirtänyt ison hallin täysin vastakkaiselle puolelle. Sinä torstai-iltana pieni pala sieluani (ja taskusta pudonnut nahkahanska) jäi Osuuskaupalle... Kun kaupassa haahuilua oli kestänyt kaksi tuntia, luulin jo tarinani päättyvän sinne pakaste-altaiden ja karkkihyllyjen välimaastoon.

Tällä stoorilla on onnellinen loppu, sillä vaikka sieluni vietiin, sain hanskan takaisin! Oodi marketin siivoajalle, sillä näille lyhyille nakkisormille uusien nahkahanskojen ostaminen on verrattavissa norsun käärimiseen makuupussiin: hankalaa, ellei jopa mahdotonta. 

Eloonjäämistaisteluni kruunasi ihanan lämmittävä kanakeitto.

KANA-KOOKOSKEITTO

2:lle

- 300g maustamattomia broilerinsuikaleita
- 2 pientä bataattia
- puolikas paprika
- 1 dl makeaa maissia
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 dl vettä
- 400 ml kookosmaitoa
- 1 lime
- ripaus chiliä
- suolaa
- mustapippuria
- korianteria
- jeeraa
- minttua

Tarjoiluun:
- tuoretta persiljaa tai thai-basilikaa

Mausta broilerinsuikaleita kevyesti esimerkiksi oliiviöljyllä, hunajalla, limellä, paprikalla, pippurilla ja suolalla. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja kuullota pilkottu valkosipuli. Lisää broileri ja ruskista kevyesti. Lisää pilkottu bataatti, paprika ja maissi. Pyörittele hetki öljyssä ja lisää limen mehu, vesi ja mausteet. Btw, minulla on käytössä Santa Marian Green Harissa-niminen mausteseos, joka sisältää korianterin, jeeran, minttua ja chilin. Chiliä kyllä lisäsin vielä erikseenkin.

Keitä kypsäksi n. 10-15 minuuttia. Lisää kookosmaito. Keitä vielä 5-10 min. Maista, ja mausta lisää tarvittaessa. Ota kattila levyltä ja lisää halutessassi persiljaa tai thai-basilikaa koristeeksi.

Tarjoile leivän kera.

Tämä on ihanan nopea, helppo, maukas ja kevyt arkiruoka. Eikun kokeilemaan!

1 kommentti: