maanantai 18. helmikuuta 2013

Parmesaania ja kannaa!

Ei ole nyt hampurilaeesessa, mutta kuitenkin.

Täytyy turvautua vanhojen kokeilujen kirjoittamiseen, sillä viime aikoina kiire on ikävästi haukannut leijonan osan rakkaasta ruuanlaittoajastani. En tiedä pitäisikö tätä paljastaa, mutta tällä hetkellä kirjoittelen kunnon opiskelijana luentosalissa. Luennon kesto (kahdeksan pitkää tuntia) toimii tekosyynä pienelle keskittymisen herpaantumiselle.

Pari viikkoa sitten etsiskelin mieleni syövereistä uutta broilerireseptiä, ja kehittelin tämän.

Parmesankanaa uunissa

2:lle

- 1 rasia broilerin ohutleikkeitä
- n. 1/2 dl sulatettua voita (margariinikin käy)
- 1 dl korppujauhoja
- 1/2 dl - 1dl raastettua parmesania
- suolaa
- rosmariinia
- timjamia
- basilikaa
- mustapippuria

Päälle:

- lisää parmesania

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Raasta parmesan. Sekoita keskenään korppujauho, parmesanraaste, mausteet ja yrtit. Sulata voi.

Dippaa broilerinfileet yksi kerrallaan sulaan voihin ja pyörittele korppujauho-parmesan-seoksessa. Asettele fileet uunivuokaan. Ripottele lisää parmesania fileiden päälle. Paista fileitä parikymmentä minuuttia kuumassa uunissa. Fileisiin halutaan rapea kuorrute ja mehevä sisusta.

Tarjoile esimerkiksi uunijuuresten tai paistettujen kasvisten kera. Maistui!

Btw, jos ihmettelet reseptieni viime aikaista keskittymistä parmesanin ympärille, syynä on joulukuinen vierailuni juustopuotiin. Toiset ostavat itse itselleen joululahjaksi hajuvettä tai yleellistä huulipunaa, herkkusuut ostavat juustoa.. Rakas juustoni on tämän parmesankanan saattelemana loppu, ja uusi vierailu kauppahallin juustopuotiiin väistämätön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti