PUNAINEN ÄYRIÄISKEITTO
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 1,5 dl pakastemaissia
- 1 valkosipulinkynsi
- n. 1,5 cm raastettua tuoretta inkivääriä
- ruohosipulia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
- puolikas chili
- timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 säilykerasia öljyyn säilöttyjä savustettuja simpukoita
- 180 g (1 pss) isoja katkarapuja
- suolaa ja mustapippuria
Sulata katkaravut ja valuta.
Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika kuutioiksi. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja freesaa vihanneksia hetki. Kun paprika alkaa pehmetä, lisää jäinen maissi. Pyörittele öljyssä. Lisää vehnäjauhot ja kaada ohuena nauhana vettä kattilaan. Kiehauta.
Lisää tomaattimurska, ja tarvittaessa vettä. Lisää valkoviini ja mausteet. Maistele. Keitä n. 5-10 min. Lisää simpukat (ilman öljyä) ja valutetut ravut. Kiehauta.
Älä keitä keittoa muutamaa minuuttia kauempaa äyriäisten kera, jotta ne eivät pääse sitkistymään.
Nautiskele rapeakuorisen maalaisleivän kera.
Ihanan tomaattinen keitto on runsas, mutta kevyt. Jos haluat hifistellä, korvaa katkaravut ja simpukat ravun lihalla. Tämä siis, jos viitsit kuoria ison kasan saksiniekkoja.
P.s. Tuore inkivääri on ihanan tuoksuinen, ihanan makuinen ja varsin huokean hintainen mauste. Pienen pieni palanen riitti sunnuntain keittoon, maanantain porsaswokkiin ja vieläkin rupuisen perunan näköisestä mukulasta on puolet jäljellä. Hintaa mokomalla oli huikeat 16 senttiä.
monellekko ohje on?
VastaaPoista