Vaihdan työpaikkaa. (!!) Hirveän innostuksen lisäksi lähdön hetki oli haikeakin. Runsaassa kahdessa ja puolessa vuodessa ehti tiukasti identifioitua vanhan työn rutiineihin. Ja sitä paitsi, mitä jos ne uudet tyypit eivät ollenkaan tykkääkkään minusta?? Muutoshan tunnetusti yleensä on paha juttu...
Lähteminen kuitenkin tarkoittaa myös läksäreitä, ja juhlat ovat aina hyvästä. Viime kesänä, kun työsuhteeni täytti kaksi vuotta, pohdin ääneen voisikohan ex-työntantajafirmani mustaruutuisesta (ja pirun vaikeaselkoisesta) tilausjärjestelmästä tehdä kakkuversion.
Silloin idea unohtui, mutta palasi mieleeni nyt. Painelinkin välittömästi Stokkalle ostamaan 30 Kick-patukkaa mustaa läksärikakkuani varten.
SITRUUNAINEN LAKRITSIKAKKU
20:lle
Lakritsikastike:
18 Kick-patukkaa
5 dl kuohukermaa
Sokerikakkupohja
6 munaa
sokeria
peruna-vehnäjauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
Lakritsitäyte:
Lakritsikastike (kts yllä)
4 dl vaahtoutuvaa vispikermaa
Pohjan päälle:
300g Lemon Curdia
Kostutukseen:
3,5 dl Spriteä
sitruunamehua
Lakritsikinuski kuorrutukseen:
12 Kick-patukkaa
2,25 dl kuohukermaa
Pikeeri koristeluun
kananmunan valkuaista
tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua
Ohje on Kinuskikissan Halloween-kakun muokkaus määriltään puolitoistakertaisiksi. Kurkkaa vatkausohjeet täältä!
Irtopohjavuuan sijaan sokerikakkupohja on leivottu syvään uuninpeltiin ja puolitettu pohjan jäähdyttyä. Tämä versio on siis kaksi- ei kolmikerroksinen. Tässä ei ole lainkaan alkuperäisen ohjeen marsipaanireunusta, vaan reunat on peitetty lakritsivaahdolla ja sitruunaviipaleilla.
Hilpeän ulkonäkönsä lisäksi kakku oli ainakin allekirjoittaneen makuun! Lemon Curd-tahna raikastaa makean lakritsivaahdon. Ja itse olen aina ollut vähän heikkona kaikkeen lakritsiseen...
Nam!
Ps. Kakun lisäksi supersiistit läksiäislahjat (nasevilla iskulauseilla varustettu leivontaessu ja Jalluhyytelön ainekset) pehmensivät lähtöäni.
Tarvii vieriä ettei sammaloidu!
Hei saitko SEN työpaikan? Onnea! :)
VastaaPoistaKiva blogi sulla, olen lueskellut, mutta kommentointi on jäänyt (laiskuutta!). Ehkä jopa innostun joku päivä kokkailusta näiden reseptien ansiosta. Ainakin leivoin yksi päivä! :D
T. Anna sieltä ryhmähaastattelusta
Moi! Itseasiassa sain, ja kiitos! Ja ei mitään, ei kukaan muukaan kommentoi. :D Ja vähän laiska komentaattori määkin oon muille! Innostut sä, hyviin makuihin jää aivan koukkuun.
VastaaPoistaTerkuin
Ida