tiistai 21. toukokuuta 2013

Kesä ja kaikki ihanat kasvikset

Kesäkuumalla ruuat kevenevät ja blogitekstit lyhenevät. Kuka sitä nyt sisällä jaksaa naputella, kun voi istuskella ulkosalla suu tötterössä. Pataruuat jäävät odottelemaan syksyn kirpeitä ilmoja, ja salaatit maistuvat.

Pyöräytin sunnuntaina erinomaisen lämpimän kasvisruuan - ratatouillen. Koska aina ei viitsi natustaa pelkkää lehtisalaattia.

HELPPO RATATOUILLE

- Munakoiso
- Kesäkurpitsa
- Puolikas keltainen paprika
- Puolikas punainen paprika
- Kevätsipulia
- Kirsikkatomaatteja
- 1 valkosipulin kynsi
- Loraus soijakastiketta
- Pippuria
- Paprikajauhetta
- Yrttejä (basilikaa, krassia, timjamia)

Kuutioi koiso ja kurpitsa. Itketä kitkeryys pois ripottelemalla päälle vähän suolaa. Pyyhkäise neste kasvisten pinnasta ennen paistamista.

Pilko paprika ja sipuli. Hienonna valkosipuli.

Kuumenna oliiviöljyä paistokasarissa. Freesaa sipuli ja valkosipuli. Lisää paprika, koiso ja kurpitsa. Pyörittele oliiviöljyssä, ja lisää tarvittaessa tilkkanen öljyä. Lorauta hiukan soijakastiketta, ja lisää mausteet.

Hauduta parikymmentä minuuttia.

Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne kasariin. Hauduta vielä vartin verran, kunnes tomaatit ovat hädin tuskin kasassa.

Ratatouillen vihanneksista munakoiso kypsyy kauiten. Puoliraaka koiso on kitkerää ja paksukuorista; kannattaa siis malttaa hauduttaa ratatouillea ainakin puolisen tuntia. Kun koiso on kypsää, on aika syödä. Lisää lopuksi vihreitä yrttejä mielesi mukaan.


Paista ratatouillen kaveriksi vaikka broileria tai grillaa ribsejä. Kylmää valkoviiniä kylkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti