torstai 29. toukokuuta 2014

Savuinen pulled pork

Kesähelteet veivät mennessään, ja blogi on ollut hiirenhiljaa. Vaikka on ruokarintamallakin viime aikoina tapahtunut; kohokohtana tietenkin ihanan ihana Ravintolapäivä muutama viikko takaperin! Meidän oma pop-up brunssi oli sen verran menestyksekäs kokeilu, että vähän kaavailen jo uutta konseptia elokuun raflapäivää ajatellen… Kiitos vielä kanssaemännille ja kaikille vieraille!



Muutoin hellekelit ovat vieneet minut pois keittiöstä, ulos asunnosta, auringon alle.

Kun säät kylmenivät, minä puin housut jalkaan ja siirryin sisätiloihin. Sateinen helatorstai oli loistava tilaisuus kokeilla lihatiskiin ilmestynyttä kevyesti savustettua possun kassleria. Tämä savuinen pulled pork, tai nyhtöpossu, valmistuu itsekseen uunissa sillä aikaa kun puuhastelet jotakin ihan muuta.

SAVUINEN PULLED PORK

- n. 1 kilo kevyesti savustettua porsaan kassleria
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- hiukan rakuunaa
- loraus soijakastiketta
- loraus oliiviöljyä
- 1 rkl ruokosokeria

Ota liha huoneenlämpöön n. 40 minuuttia ennen paistamista. Hiero öljy, soijakastike ja kaikki mausteet possun pintaan.

Paista esimerkiksi valurautapadassa 3-4 tuntia 125 asteessa. Itse käristin possuun rapsakan pinnan pitämällä uunin 220 asteessa n. 15 minuutin ajan. Laita tämän jälkeen lämpö pienelle, kansi päälle ja lähde pois tujottamasta uunin luukkua ja nuuhkimasta tuoksuja.




Pulled pork on valmista, kun se hajoaa repimällä kahdella haarukalla.

Kylkeen keitin muutaman uuden (KOTIMAISEN ! ) perunan, paistoin (taas..) kesäkurpitsaa ja maustoin bulgarianjogurtista kastikkeen.

Tosi hyvää!

Lihaa tietenkin olisi ollut tarjolla puolelle kerrostaloa, mutta onneksi tätä voi ihan hyvin pakastaa. Maistuu muuten burgerin tai ruisleivän välissä korianterin ja tuoreiden vihannesten kera aika herkulta.


Ainiin, olen tässä miettinyt miten ihmeessä jaksoin viime talven ankeudessa täällä uudessa, kylmässä kaupungissa aamuisin edes nousta sängystä. Nyt tajusin: vanha kaverinihan on kaiken aikaa istunut tuossa olkapäällä, ja se minut on aamuisin ylös riuhtaissut.

Hyvää (elämän)nälkää kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti