tiistai 16. lokakuuta 2012

Vihreää muusia valkoisella Arabialla

Avokadopastaa - mitäs muutakaan. Perushipsterinä sitä oli kokeiltava. Mikä on trendikästä, on pakko olla hyvää. Näinhän sen täytyy mennä! En viitsi enää yrittää olevani trendien yläpuolella - omistanhan jo useammat pillifarkut, iPadin ja parkatakin. Ennen en niistä pitänyt, mutta kas, kun niitä tarpeeksi näki muilla, huomasin järkähtämättömän mieleni järkähtäneen.

Jos nyt jotenkin kuitenkin puolustelisin itseäni, ennen avokadopastan maailmanvalloitusta etsiskelin jotain helppoa, maistuvaa ja kevyttä kasvisruokaa arkeen. Avokadopasta on ennen kaikkea idioottihelppoa ja nopeaa. Pasta kiehuu 8 minuuttia; avokadopastan valmistukseen kuluu ehkä yhteensä 15-20 min.

Lisäksi, avokadopasta antaa minulle lisää syitä viettää aikaa ruokakauppojen vihannesosastoilla. Minä nimittäin RAKASTAN vihannesosastoja!! Toiset eivät pysty viikottaisilla kauppareissuillaan ohittamaan herkkuhyllyjä; minä en tahdo päästä marketissa munakoiso-, kurpitsa- ja papaijahyllyjä pidemmälle. Vihannekset ja hedelmät - avokadot mukaan lukien - ovat niin kauniita! Makoilevat siellä laareissaan, kaikki ihanat koisot... Mmmm...

Anyway, tsekkaattehan ohjeen alkuperäiseltä kirjottajaltaan: http://chicling.blogspot.fi/2012/10/avokadopasta-original-recipe.html. Meidän tämän päivän muunnelmassa lime oli korvattu sitruunalla.

Ei tästä turhaan kohista! Näitä kiireinen Suomi kaipaa. Reseptejä, jotka ovat oikeasti helppoja, mutta joissa ei tingitä laadukkaista raaka-aineista. Saatampa käydä kirjakaupassa kurkkimassa mitä muuta Safkaa!-kokkikirja sisältää.

Tässä kehussa erityistä on se, että minä en yleensä lämpene kovin monelle valmiille reseptille ihan sellaisenaan. Niitä pitää mielestäni yleensä vähän muokata omaan suuhun sopivaksi. (Tämä liittyy nyt siis vakaaseen harhakäsitykseeni omasta erinomaisuudestani ja paremmuudestani...) Tässä on nyt kuitenkin sellainen resepti, että eipä paljon tuunausta kaipaa! Kokeile, vaikka et muutoin edes perustaisi avokadosta taikka kasvispöperöistä!


Googlaamalla "avokadopasta" löydätte melkolailla kuvamateriaalia valmiista annoksista. Jotakuinkin kaikissa toistuvat elementit "pasta", "jokin vihreä muusi" ja "valkoinen pastalautanen". Tässäpä nyt sitä erilaisuutta sitten kuvavalinnalla!

Lopuksi vielä, koska julkinen nootti on paras nootti, odottelen yhä valokuvia viikonlopun sushi-illasta!! Kuka ikinä tästä itsensä tunnistaakaan...


Ps. Kissalla taitaa olla tiistaimasis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti