perjantai 11. tammikuuta 2013

Ihanaisia porkkanamuffineja

Vuosi alkoi lomailuilla, reippaalla treenaamisella ja uudistautumislupauksilla. Lupauksissa ei ole mitään vikaa, mutta hiukan on arki kuluvalla viikolla verottanut: katsahdus graduun kuukauden luovan tauon jälkeen ( - Mitä kuraa, kuka ääliö tämän on kirjoittanut???), seitsemän kieppeissä alkavat työpäivät ja kevättalven kalenterin uhkaava täyttyminen ovat jo alkaneet horjuttaa muutostani kohti parempaa ihmisyyttä.

Kuten huomaatte, blogi kuitenkin sai uuden ilmeen! Tykkäättekö? Leivontakärpäinenkin puraisi, ja joululahjaksi saatu muffinipelti pääsi kokeiluun. Jääkaapin perukoilta löytynyt porkkanapussi tyhjeni, ja mehevät porkkanamuffinit päätyivät parempiin suihin.

PORKKANAMUFFINIT

- 5 porkkanaa
- 4 dl jauhoja
- 2,5 dl sokeria
- loraus siirappia
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 3/4 dl mantelirouhetta
- 100 g leivontamargariinia
- 3 kananmunaa

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet. Mikäli käytät palamargariinia, sulata ja jäähdytä rasva.

Riko munien rakenne ja lisää joukkoon porkkanaraaste sekä rasva. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina 12 muffinivuokaan (tai minun tapauksessa kahteentoista kuoppaan muffinipellissä). Paista 200 asteessa n. 20-25 min.

Kuorrute:

- 180 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua

Sekoita kuorrutteen aineet. Anna muffinien jäähtyä hetki ja koristele.















Tällä kertaa kävi niin hullunkurisesti, että parempi puoliskoni ei näistä niin perustanut. Lopputulos: koko pellillinen muffineja itselle! Mmmmmmm.... Ps. Porkkanamuffinit säilyvät usean päivän jääkaapissa koristeltuina. Muffinille kannattaa antaa 15 sekuntia lämpöä mikrossa, niin saat nauttia maun lisäksi herkullisista tuoksuaromeista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti