lauantai 12. tammikuuta 2013

Syksyn sienet risotossa

Mitä lisäkkeeksi broilerin kera? Keitetyt perunat maistuu talvella puulta, riisi ei maistu miltään ja erinäiset uuni-/lohkoperunaratkaisut on moneen kertaan kokeiltu. Pakkasessa asusteli vielä viime syksyn suppilovahveroita ja kehittelin sieni-pinaattirisoton.

SIENI-PINAATTIRISOTTO

- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
- pakastepinaattia
- 1,5 dl riisiä
- 3 dl vettä
- Provencen yrttejä
- ripaus rosmariinia
- musta- ja valkopippuria
- suolaa
- loraus sitruunamehua
- loraus valkoista balsamicoa
(soijakastiketta)

Päälle:
- reippaasti parmesanraastetta

Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota oliiviöljyssä. Lisää sienet ja pinaatti. Minulla nämä oli pakkasesta kumpaisetkin. Sulattele ja freesaa kevyesti. Lisää hiukan öljyä, riisi, sitruunamehu ja balsamico.

Lisää vesi ja hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia. Voit maustaa riisin kiehuessa.

Maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Voit halutessasi lorauttaa joukkoon hiukan soijakastiketta.

Ja kyllähän se oli Kuningas Parmesaani, joka tämänkin ruuan kruunaa.



Risotto päätyi parempiin suihin broilerin ja keitettyjen papujen kera.

 Ps. Osta sinäkin nyt ihmeessä maustamatonta broileria. Päälle hiukan öljyä, soijaa, hunajaa, pippuria, yrttejä ja suolaa. Voiko vaivattomampaa olla.

Laiskaa lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti