tiistai 22. tammikuuta 2013

Paras katkarapupasta

Pastat ovat helppoa, joskin usein varsin energiarikasta ruokaa arkiseen tiistaipäivään. Käy salilla pastapäivänä; eikä tarvitse murehtia kaloreita. (Pssst, jos oikeasti pyrit noudattamaan tiukkaa laihdutuskuuria, älä missään nimessä kuuntele minun neuvojani. Olen nimittäin ihminen, joka huomasi tänään syöneensä lähes yksinään ison rasian tryffeleitä tyhjäksi...)

Suhteeni pastaan on rakas; täydellisten pastareseptien etsintä on loputonta. Pitkään on vallinnut kermaton kausi - suosiossa ovat olleen ennen kaikkea pastareseptit, joissa ei ole kermaa. Tämän päiväiseen herkkuun kuuluu kuitenkin myös tilkkanen ruokakermaa. Tämä katkarapupasta kuuluu pastoista parhaimpiin; sinne pekoni- ja avokadopastan kanssa samalle sivulle.

Paras Katkarapupasta 

2:lle

- 180 g isoja katkarapuja
- 1 paprika
- 1-2 salottisipulia
- 1-2 valkosipulin kynttä
- puolikas ruokalusikallinen jauhoja
- 1 prk ruokakermaa
- yrttejä
- mustapippuria
- suolaa
- 8 kerää tagliatellea
- parmesania

Pilko sipuli ja paprika. Puolita valkosipulin kynnet ja lyö ne lyttyyn veitsen lavalla. Pilko nekin.

Kuumenna oliiviöljyä ja freesaa sipulit sekä paprika kevyesti.

Lisää pannuun vähän öljyä ja jauhot. Pyörittele pannulla ja lisää kerma. Kiehauta. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkkanen vettä.

Keitä pasta. Muista: keitinvesi suolaiseksi kuin merivesi, äläkä keitä pastaa ällöttävän löysäksi ja ylikypsäksi.

Valuta pasta.

Lisää kastikkeeseen sulatetut ja valutetut katkaravut. Anna kiehahtaa. Lisää pasta. Anna olla kuumalla levyllä pari minuuttia.

Lisää päälle runsaasti maukasta parmesania.

Äläkä kuppaa tv:n ääressä enää tässä vaiheessa; pasta ei odottele syöjiä.

NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti