Parhaat punajuuret ovat kuitenkin kotimaisia raakoja juuria, joista saa kokin käsiin, leikkuulautoihin ja keittiön pöytiin asiaankuuluvan värityksen. Sunnuntai on oiva päivä punajuuriin pidemmän kaavan mukaan.
AURA-PUNAJUURIPAISTOS
- 6 keskikokoista punajuurta
- 1 pkt Aurajuustoa
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa
- mustapippuria
Kuori punajuuret ja siivuta ne haluamasi kokoisiksi siipaleiksi. Minä halkaisen juuret ja teen puolikuun mallisia viipaleita.
Lataa viipaleet uunivuokaan ja murenna Aurajuusto sekaan. Lisää suolaa ja mustapippuria ja sekoittele. Säästä osa Aurasta vuuan päälle.
Kaada koko komeuden päälle ruokakerma, ja ripottele loput homejuustosta vuuan pinnalle.
Paista n. 200 asteessa tunnin verran.
Paistoin vuuan kaveriksi noisetteja porsaan sisäfileestä.
PORSAANNOISETIT
- n. 700 g porsaan sisäfilettä
- öljyä
- yrttejä (rakuunaa, timjamia, rosmariinia)
- mustapippuria
- suolaa
Paistamiseen:
- voita
- loraus oliiviöljyä
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
Leikkaa porsas korkeiksi, n. 4-5 cm korkeiksi, pihveiksi. Taputtele pihvit pyöreiksi ja vähän matalammiksi.
Mausta pihvit öljyllä, yrteillä ja mausteilla. Anna maustua ainakin puolisen tuntia.
Kuumenna paistokasarissa tai tehokkaalla paistinpannulla voita ja tilkkanen oliiviöljyä. Silppua valkosipuli ja paistele hetki. Varoitus: huumaava tuoksu voi vallata keittiösi tässä kohdin.
Paista noisetteja viitisen minuuttia kummaltakin puolelta.
Muistathan, että on hiuksenhieno ero kypsällä ja mehevällä sekä ylikypsällä ja kuivalla porsaannoisetilla. Liian monen helmasynti on paistaa porsas aina "varmuuden vuoksi" riittävän kypsäksi. Varmasti kypsä = varmasti kuiva.
Luit mun ajatukset, ajattelin nimittäin hemmotella tulevana sunnuntaina isäukkoa kokkaamalla juurikin tuota aurajuusto-punajuuri-vuokaa! Lihapuolen ajattelin tosin vaihtaa kalkkunarullaan, kun en ihan täysin luota mun taitoihin sen suhteen, saisinko possun pysymään mehukkaana vai lipsahdettaisiinko kuivan puolelle... ;)
VastaaPoistaOnnellinen isäukko. :)
VastaaPoista