lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kesäkurpitsakausi on korkattu!

Hirveä takatalvi, kurjuus ja ankeus. Ahdistus. Väsymys.

Onneksi on ruoka.


LAMMASPIHVIT JA KESÄKURPITSAA

- 250 g lampaanjauhelihaa
- 1 pieni punasipuli
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- n. 0,5 dl bulguria
- 1 kananmuna
- loraus vettä
- minttua
- timjamia
- suolaa
- pippuria
- ripaus jeeraa

Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Murskaa valkosipuli ja hienonna. Sekoita kaikki aineet jauhelihaan ja vaivaa taikinaa. Mausta.

Käytin bulgur-vehnää korppujauhojen sijaan pitämään taikinaa kasassa. Voit käyttää myös kuivattua hernettä samaiseen tarkoitukseen!

Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja paista molemmin puolin. Lado uunivuokaan ja paista kypsäksi 175 asteisessa uunissa n. 15 min.


Kesäkurpitsa on yksi ikiaikainen suosikkilisäkkeeni! Siivuta kurpitsa, itketä kitkerä neste ulos suolalla ja pyyhkäise siivut. Paista oliiviöljy-rypsiöljy-sekoituksessa n. 3 min per puoli. Mausta makusi mukaan. Itse käytin tänään mustapippuria, timjamia ja tujauksen jauhettua chiliä. 

Lisukkeena tuoretta leipää, salaattia, lauantaihesari ja lasillinen Masia. Ah!

Eilen muuten pyöräytin pikailtapalaa huonon ravintolakokemuksen kurjimukseen joutuneelle ystävälleni. Serrano-kinkku, tuore ciabatta, rucola ja tietenkin lasillinen (pullollinen) kuoharia parantavat aika monta asiaa, mukaanlukien kurjat raflafiilikset!




1 kommentti:

  1. Ei kesäkurpitsasta tarvitse mitään muuta itkettää ulos, kun toisinaan ylimääräistä vettä. Makutakuu, hyvää on! Resepti on kyllä herkullinen kokonaisuus, mutta sitä ei sitäkään sentäs tarvittu kurjimukseen vaan aitoon ihanaan nälän taltuttamiseen lauantain hölläilyn merkeissä (grillin puutteessa). Nam!

    VastaaPoista