lauantai 29. maaliskuuta 2014

Porsasta, rakuunaa ja kevätpäivä

Minulle ruoka on aina ollut hyvin sosiaalinen kokemus. Sitä se varmasti tulee olemaan aina, mutta olen nyt oivaltanut, että ruuasta saa iloa yksinkin. 

Edelleen, yksin kokkailu häviää yhdessä kokkailulle mennen tullen. Minulle on kuitenkin suuri oivallus, että siinä tosiaan on tällaisia aiemmin havaitsemattomia plussapuolia. Listasin keskeisimmät huomioni:

- Voit tehdä ihan mitä haluat...
- … Ihan milloin haluat
- Voit jättää keittiön siivoamatta niin pitkäksi aikaa kuin huvittaa
- Voit valokuvata ruokiasi rauhassa 
- Voit lukea lehtiä ja kirjoja syödessäsi

Tänään ihan itseksini nautiskelin rakuunapossua ja Talouselämää. 

PORSASTA JA RAKUUNAA 1:lle

- n. 200-250 g porsasta (ulko- tai sisäfilettä)
- oliiviöljyä
- suolaa
- musta- ja valkopippuria
- runsaasti kuivattua tai tuoretta rakuunaa
- 2 dl ruokakermaa

Leikkaa porsaanfileestä sopivan kokoiset pihvit. Ulkofile kannattaa leikata aika ohkaiseksi, sisäfileen jättäisin korkeiksi noiseteiksi. Sivele pintaan vähän suolaa, mustapippuria, rakuunaa ja oliiviöljyä.

Paista pihvit kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa molemminpuolin. Lisää kerma ja mausta. Hauduta kypsäksi ja meheväksi pienellä lämmöllä n. 15 min. 



Rakuuna ja porsas on aina takuuvarma yhdistelmä. Kesäkurpitsa sopii myös porsaan kaveriksi kera siikli-perunoiden ja vesimelonin. Vaikuttaa siltä, että seuraavina viikkoina kesäkurpitsa sopii jokaisen kaveriksi! 

En viitsi hehkuttaa teille kevättä, mutta katsokaa nyt ulos: maailman pimein ja pisin talvi on loppu, aurinko lämmittää, sorsat uivat pulleina sulassa vedessä - ja eilen näin kolme hyttystä! Jippii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti