Edelleen, yksin kokkailu häviää yhdessä kokkailulle mennen tullen. Minulle on kuitenkin suuri oivallus, että siinä tosiaan on tällaisia aiemmin havaitsemattomia plussapuolia. Listasin keskeisimmät huomioni:
- Voit tehdä ihan mitä haluat...
- … Ihan milloin haluat
- Voit jättää keittiön siivoamatta niin pitkäksi aikaa kuin huvittaa
- Voit valokuvata ruokiasi rauhassa
- Voit lukea lehtiä ja kirjoja syödessäsi
Tänään ihan itseksini nautiskelin rakuunapossua ja Talouselämää.
PORSASTA JA RAKUUNAA 1:lle
- n. 200-250 g porsasta (ulko- tai sisäfilettä)
- oliiviöljyä
- suolaa
- musta- ja valkopippuria
- runsaasti kuivattua tai tuoretta rakuunaa
- 2 dl ruokakermaa
Leikkaa porsaanfileestä sopivan kokoiset pihvit. Ulkofile kannattaa leikata aika ohkaiseksi, sisäfileen jättäisin korkeiksi noiseteiksi. Sivele pintaan vähän suolaa, mustapippuria, rakuunaa ja oliiviöljyä.
Paista pihvit kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa molemminpuolin. Lisää kerma ja mausta. Hauduta kypsäksi ja meheväksi pienellä lämmöllä n. 15 min.
Rakuuna ja porsas on aina takuuvarma yhdistelmä. Kesäkurpitsa sopii myös porsaan kaveriksi kera siikli-perunoiden ja vesimelonin. Vaikuttaa siltä, että seuraavina viikkoina kesäkurpitsa sopii jokaisen kaveriksi!
En viitsi hehkuttaa teille kevättä, mutta katsokaa nyt ulos: maailman pimein ja pisin talvi on loppu, aurinko lämmittää, sorsat uivat pulleina sulassa vedessä - ja eilen näin kolme hyttystä! Jippii!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti