maanantai 7. huhtikuuta 2014

Keskimääräistä parempi Pasta Bolognese

Tänään oli sellainen möhnömannien perus-maanantai: selkä särkee, aivot jumittaa, hirveä riita tietokoneen kanssa. Kotimatkalla tunnin jumitus ihan tyhjästä ilmestyneessä ruuhkassa sai minut vakuuttuneeksi siitä, että aamulla ei todella olisi kannattanut herätä.

Kaikissa lapsiperheissä syödään Pasta Bolognesea arkisin, ja koska minäkin koen olevan vähän kuin lapsiperhe ilman lapsia, laitoin kastikkeen tulille. Väitän, että teen keskimääräistä parempaa Pasta Bolognesea. (Ken kutsuu tätä tympiintyneesti makaroniksi ja jauhelihakastikkeesti, jää sitten ilman…)

PASTAKASTIKE 1:lle

- 200 g naudan paistijauhelihaa
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- kunnon loraus oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- tujaus chilijauhetta tai pieni tuore chili silputtuna
- satunnaisia yrttejä
- 300 g tomaattimurskaa
- 0,5 dl vettä

- spagettia

Tarjoiluun:
- parmesan-raastetta

Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Freesaile oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää herkkusienet puolikkaina. Lisää jauheliha, mausta, ja paista kypsäksi.

Älä säästele yrteissä ja mausteissa. Lisää tomaattimurska ja vesi, maistele. Lisää vielä pieni loraus oliiviöljyä. Keittele kymmenisen minuuttia (vähintään).

Spagettia et tietenkään keitä liian kypsäksi, ja muistat keitinveden tärkeimmän (ja ainoan) ainesosan: suolan. Kaiva vielä jääkaapin perältä kuivahtanut parmesanin palasesi ja raasta komea keko pasta-annoksesi päälle.

Mutustele maanantaipastaa roskalehden tai keskinkertaisen tositv-shown saattelemana. Jos puhelin soi, älä vastaa. Jos haluat oikein autentisen tunnelman, keitä jälkiruuaksi laihaa maanantaikahvia. Usko täysillä, että tiistai on parempi päivä, ja kaikista tärkeintä: naura hiukan itsellesi. Tässä kohtaa fiiliksesi on todennäköisesti jo ihan mukiinmenevä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti