tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kanaa kahdella tavalla

Rakas kotikyläni hyppäsi silmilleni täällä pääkaupungissa. Lähikauppani hyllyille oli nimittäin ilmestynyt ovelan näköisen ketun kuvalla varustettuja Naapurin Maalaiskanan broilerituotteita. Naapurin Maalaiskana on lietolaisen Huttulan Kukon tilan brändi vapaammin kasvaneille, iloisille linnuille.

Minulla on joku outo rakkaus suuriin lintuihin (kanat, sorsat, hanhet, pöllöt - can it get any cuter!), joten olin helppo uhri Huttulan markkinointimiehelle. Maalaiskanasta jalostui kana-pinaattipastaa sekä yrtti-valkosipuli-maustettua broilerinpaistia kera riisin ja rucolan.

KANA-PINAATTIPASTA

300 g Naapurin Maalaiskanan broilerinfilesuikaleita
nyrkillinen tuoretta pinaattia
1 salottisipuli
2 dl ruokakermaa
suolaa
musta- ja valkopippuria
ripaus paprikajauhetta
ripaus chiliä
oliiviöljyä
spagettia tai tagliatellea

Pasta-annoksen päälle: raastettua parmesania.

Ensituntuma broilerinsuikaleihin: kunnon kokoisia, meheviä paloja. Mausta kana haluamallasi tavalla.

Freesaa salottisipuli oliiviöljyssä paistokasarissa, lisää kana. Paista kypsäksi. Lisää pinaatti, ripauttele pippuria sekaan ja haistele hyviä tuoksuja. Lisää kerma. Hauduttele kymmenisen minuuttia.

Keitä pasta (kunnolla suolatussa vedessä). Jätä hiukan rapsakaksi ja lisää pastakastikkeen joukkoon. Anna pastan vetäytyä muutama minuutti, ja tarjoile se heti. Parmesania päälle, niinkuin aina.


YRTTI-VALKOSIPULI MAUSTETTU BROILERINPAISTI

Naapurin Maalaiskanan paistit

Marinadi:
- oliiviöljyä
- loraus punaviiniä
- basilikaa
- timjamia
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria

Siivoa broilerinpaisteista vähän nahkaa pois, ja sivele ne kevyesti öljyllä.

Silppua yrtit, hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin aineet. Kaada paistien päälle. Anna maustua puolesta tunnista tuntiin. (Jos et malta odottaa, laita vaan uuniin samantien..)

Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran.

Tarjoile esimerkiksi kurkumalla värjätyn riisin ja rucolan kera!



Ps. Minulla on vähän nuha, enkä oikein maista mitään. Jos paisteissa on siis jotain vikaa, kerro toki minullekin. Lähinnä oletan, että tämä oli hyvää… 

En juuri harrasta tällaisia mainospuheita, mutta tämä oli nyt lähellä sydäntä. Tykkään ideologiasta, tykkään mausta. Toivon onnea ja menestystä - itse ainakin tiedän mitä haen muuten niin tympäännyttävältä broilerihyllyltä.

2 kommenttia:

  1. Hei. Mä lähdin kans etsimään noita Huttulan Kukkoja kaupasta ja Manhattanilta löytyi. Ne paistit oli hyvän näköisiä mutta nyt ensialkuun mukaan tuli suikaleita. Siis todella hienoja isoja suikaleita. Kokeilen varmaan tuota sun ohjetta kun on vielä omatekoista spaghettiakin jäljellä. Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Omatekoinen pasta kuulostaa tyrmäävän hyvältä. Toivottavasti onnistui. :)

      Poista